Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Eko-julskinka ska vara rosa, säger kunden

Förra året dubblerades försäljningen av skinka till julen, men vissa kunder var inte nöjda med sitt inköp. - Det var många som ringde och frågade oss om det var något fel på skinkan eftersom den såg gråare ut mot vad de är vana vid. Eftersom vi vill att eko-skinkan ska nå en bred kundgrupp har vi valt att åter tillsätta nitrit i årets skinka, säger Camilla Sandenskog, produktchef på Scan Foods Foods. Nitrit är en enligt KRAV:s regelverk otillåten tillsats, som används för att förbättra färg och hållbarhet på kött. – Vi har i flera år försökt få KRAV att tillåta nitrit i våra charkråvaror, men utan att lyckas. Vi har idag gott om ekologisk charkråvara som vi vill förädla och sälja med ett mervärde. Våra kunder vill att vi använder nitrit och vi är tvungna att agera på marknadens villkor, säger Camilla Sandenskog, produktchef Swedish Meats.

2003-12-04