Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Brittiska marknaden skriker efter ekologiskt

Den brittiska kedjan Sainsburys kunde bara få tag på ca 30 procent av sitt behov av ekologisk mjölk under den sista vecka i september. Att få tag på ekologiskt nöt- och fläskkött och frukt var också svårt. De brittiska livsmedelskedjorna måste importera 60 procent av alla ekologiska äpplen och importen är stor inom flera områden. Den ekologiskt odlade arealen sjönk med 8 procent ui Storbrittanien under förra året som en följd av allt för dåliga ersättningar efter kedjornas prispress på ekologiska produkter. De stora kedjorna har nu fått upp ögonen för vad priskriget ställt till med och försöker nu erbjuda förmånliga kontrakt till producenter som förbinder sig att leverera ekologiska produkter, enligt organic-market.info.

2006-12-19