Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Dackebygdens kött nya på eko

Ett nytt företag har gett sig in på den ekologiska köttmarknaden. Från och med vecka 40 börjar Dackebygdens kött i Virserum i Småland att stycka KRAV-kött. -Tidigare har vi bara styckat konventionellt kött men eftersom vi ser en ökande efterfrågan på ekologiskt, både bland våra kunder i butiken och bland de kunder som vi legostyckar åt, så satsar vi nu på ekologiskt. Det är omöjligt för oss att konkurrera med volym, så vi satsar på kvalitet istället. Vi har en styckningskapacitet på 5000 kg kött i veckan och vi tror att vi kommer komma upp i ca 3000 kg ekologisk styckning. Köttet är lokalproducerat, säger Robert Litzen som äger Dackebygdens kött. Butikens öppettider är: onsdag, torsdag, fredag 9-18 och lördagar 9-14.

2006-11-22