Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

7 procent av dansk eko-marknad för Aarstiderne

Danska ekologiska distributionsföretaget Aarstiderne växte i omsättning med 70 % från 2001 till 2002, och har idag en marknadsandel på 7 procent av den danska eko-marknaden. Företaget omsätter motsvarande nära 170 miljoner kronor, har 120 medarbetare och 42 000 kunder. – Våra leverantörer väljer att distribuera grönsaker via oss eftersom de då vet att deras produkter får rätt uppmärksamhet, att varans historia följer med ut till kunden. I detaljhandeln försvinner produkterna i mängden, säger Thomas Harttung. Aarstidernas affärside går ut på att leverera ”kassar” med ekologiska livsmedel till kunden på schema enligt kundens önskemål. I kassen finns även enkla recept på vad man kan laga av råvarorna, samt information om producenterna och livsmedlen. Cirka 70 procent av Aarstidernes grönsaker är odlade i Danmark.

2003-12-29