Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slow Food-projekt för kultur- och ekoprodukter

Organisationen Slow Food arbetar med projekt som stödjer traditionella och ekologiska produkter. Inom kort startar ett flertal projekt i Sverige. Anya Fernald deltog vid konferensen i Ekologiskt lantbruk 2003 i Uppsala. – Det förvånar mig att folk inte reagerar på att det ofta bara finns tre-fyra äppelsorter att välja på i affärerna. Vi från Slow Food vill medverka i lokala projekt genom stöd till bland annat marknadsföring och förbättrade tekniker. I vår startar vi det första projektet på nationell nivå i Sverige, som kommer att handla om renkött. Vi har arbetsgrupper i Stockholm, Helsingborg och Östersund, säger Anya Fernald. Slow Food grundades år 1986 och har nu 78000 medlemmar världen över. Kontor finns i Spanien, Tyskland, Schweiz, och Frankrike. Huvudkontoret i italienska Piedmont har 130 anställda. Finansieringen av verksamheten sker med hjälp av generella sponsorer, samt sponsorer för enskilda projekt. Mer information om organisationen hittar du på www.slowfood.com

2003-12-16