Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Försäljningsökning för Alt Grönt eko-grossist

Hos ekologiska grossisten Alt Grönt i Vallentuna AB omsattes under 2002 cirka 8,6 miljoner kronor på ekologiska råvaror. I år räknar man med en försäljningsökning på några procent. Under tidigare år har försäljningen ökat med mellan 5 och 20 procent årligen, men för första gången stannade försäljningssiffrorna av under 2002. - I år och under förra året har branschen varit kärv, och vi har även haft problem med att få tag på vissa råvaror. Därför tvingas vi till exempel importera rödkål och bönor i vårt sortiment, vilket vi tycker är synd. Vi vill alltid använda Svenskt om det finns, men många producenter väljer att sälja direkt till kund via exempelvis "Bondens Egen Marknad", säger Johan Fransson för Alt Grönt. I år har Alt Grönt breddat sitt sortiment med bland annat KRAV-kött från Scan, och ekologiska pannkakor. Alt Grönt säljer i storleksordningen 270 ton frukt och grönsaker varje år, varav hälften i år är svenskodlat. Mejerivaruförsäljningen uppgår till 80 ton svenska varor.

2003-12-05