Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ecotrade närmar sig prissättning

Lantmännens Ecotrade jobbar vidare med att sälja årets stora skörd av ekologisk spannmål. Sedan ekoweb skrev sist har ett par nya spannmålsaffärer gjorts och Ecotrade tycker att det ser bra ut för vissa produkter och mindre bra ut på andra. Maltkorn är en gröda som Ecotrade skulle vilja jobba lite mer med nästa år och här ser man en viss exportpotential. Och det är Maltkornsorten Barke som gäller om man vill få kontrakt med Lantmännen. För första gången erbjuder vi mottagning i skörd och det gör vi vid silon i Vollsjö i Skåne. - Det rör sig på den ekologiska spannmålsmarknaden, även om det är betydligt trögare än de senaste fyra åren. I mitten av januari hoppas vi kunna leverera mer information om tillgång, marknadsläge och redovisa prissätning på ytterligare några grödor, även priset på några grödor kommer dröja till fram i vår. Eco Trade vädjar till odlare att inte ringa och störa exportarbetet just nu. Anneke Svantesson, VD Ecotrade.

2002-12-06