Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Kaprifolkötts försäljning ökar

Försäljningen av Kaprifolkött går bra på västkusten. Köttet säljs i 7 Coop Forum och Coop Konsum butiker i Göteborgområdet. Försäljningen har ökat från ett djur i veckan sedan starten i september ifjol till sex djur i veckan idag. Under nästa år kommer ytterligare en till två Coop butiker att börja sälja köttet. – Vi har 35 gårdar som är anslutna till Kaprifolkött och vi behöver fler KRAV-nötköttsproducenter. Fortsätter detta intresse ute i butik så kommer vi att behöva dubbla våra slaktade volymer det kommande åren. En anledning till att köttet säljer bra är butikspersonalens stora engagemang, säger Birgit Jönsson projektledare på Kaprifolkött. Coops försäljning av Kaprifolkött i Göteborgsområdet motsvarar 5 procent av hela Sveriges KRAV-köttförsäljning. För att klara detta underlags behövs cirka 400 KRAV-djur per år. Vid slakt klarar cirka 70 till 80 procent kvalitetskraven för det KRAV-godkända köttet. Det innebär att cirka åtta nötboskap slaktas i veckan och att sex av dessa kan skickas till butik.

2002-11-25