Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Coop Konsum tror på 8 procent eko-försäljning

Försäljningen av ekologiska livsmedel fortsätter att öka på Coop Konsum i Sverige. Coops Konsums prognos för 2002 är att 8 procent av all livsmedelsvolym som säljas i Coop Konsums butiker skall vara eko-livsmedel 2002, vilket motsvarar cirka 30 000 ton livsmedel. Snabbast växer försäljningen av ekologiska charkvaror med en tillväxttakt i år på cirka 60 procent, dock från små volymer. Men även försäljningen av konsumentpackat kött har i år ökat med 30 till 35 procent. – Vi har flera Coop Konsum butiker där de ekologiska livsmedlen står för över 20 procent av omsättningen, enligt vår senaste rapport från vecka 35. Några exempel är konsumbutiken i Ekeby i Uppsala, konsumbutiken i Järna och konsumbutiken på Mariagatan i Stockholm, säger Mikael Robertsson, miljöchef Coop Konsum.

2002-11-21