Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Skövde behåller KRAV-slakten

I våras funderade Skövde slakteri på att lägga ned sin slakt av KRAV-nötboskap. Nu blåser det lite mildare vindar, även om det är fortsatt trögt att sälja det ekologiska köttet. Den engelska marknaden är borta, men det börjar ljusna på hemma marknaden. Av de KRAV-djur som tas in säljs hälften som KRAV-kött och resten som konventionellt kött. Alla som levererar KRAV-djur till Skövde och klarar kvalitetskraven erhåller KRAV-tillägget. – Det går bra för oss. Vi ökar nötboskapsslakten med 10 procent i år till cirka 30 000 nötboskap. Av detta så är cirka 2000 KRAV-nötboskap, varav hälften idagsläget säljs med KRAV-tillägg. Under året har vi även plockat in ett par nya KRAV-nötköttsproducenter och detta räknar vi med att göra detta under nästa år också, säger Ingvar Pettersson, marknadschef för Skövde slakteri.

2002-11-20