Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Topp i Brålanda nöjd med årets eko-potatis

Ulf Nilsson på företaget Topp i Brålanda säger till ekoweb att sensommarens och höstens nederbördsfattiga väder har gynnat årets skörd av potatis. Via ett samarbete med Raggårdens Produkter i Vara köper man in den potatis man behöver till Topps produktion av pommes strips och klyftpotatis. Ulf Nilsson säger vidare att även skördeutfallet verkar ha blivit hyggligt, vilket han tror beror på att angreppen av potatisbladmögel inte varit lika kompakta som regniga odlingssäsonger. I volym har man minskat inköpen från 800 ton potatis förra året till ca 600 ton i år. Topp kontrakterar även ekologisk odling av gröna ärtor. Odlingarna av eko-ärtor ligger utplacerade i Dalsland med närhet till fabriken. Det är i det området som ärtsäsongen avslutas och de ekologiska ärtornas värste fiende ärtvecklaren, gör mindre skada i odlingar som man sår sent.

2002-11-12