Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

10 procent ekologiska ägg i Sverige

I tidningen Ekologiskt lantbruk skriver Åsa Odelros att hon tror att det är möjligt att nå målet med 10 procent ekologiskt producerade ägg. Ett problem är dock den stora prisskillnaden på ekologiska och konventionella ägg. Idag kostar ekologiska ägg cirka 50 kronor per kg och konventionella 30 kronor per kg. Sveriges äggkonsumtion är idag svagt vikande vilket kommer att medföra en allmän prissänkning för ägg. Odelros skriver vidare att den ekologiska äggproduktionens intressenter gemensamt bör göra en rikstäckande reklamkampanj där man tydligt visar på skillnaderna mellan ekologisk och konventionell äggproduktion. En reklamkampanj skulle göra det enklare att förklara prisskillnader och öka kunskapen hos konsumenten.

2001-12-21