Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Om Ekoweb - din oberoende informatör om ekomarknaden

Ekoweb på fem sekunder: Oberoende bevakning, expert på ekomarknad och ekostatistik, daglig nyhetsuppdatering på hemsidan, tidning till 70 000 läsare ges ut tio gånger om året.

Ekoweb är en oberoende hemsida som bevakar den ekologiska marknaden. Främst i Sverige, men bevakning sker också internationellt med tyngdpunkt på de största marknaderna som finns i Tyskland, England och USA. Nyhetsuppdateringen sker dagligen. 

Ekoweb ger från och med den 10 november 2010 ut en tidning, Ekoweb.nu, med en upplaga på 70 000 ex, som bifogas i en av Sveriges största jordbrukstidningar Jordbruksaktuellt. Under 2019 ges tidningen ut vid 10 tillfällen.

Ekoweb sammanställer den officiella försäljningsstatistiken för ekologiskt certifierade livsmedel i Sverige. Ekowebs statistik ligger även till grund för den internationella statistiken för Sverige, sammanställd av FiBL och IFOAM.

Ekoweb genomför årligen ett marknadsseminarium där försäljningen av ekologiska livsmedel sammanställs för det gångna året. Dessutom presenteras en prognos för försäljningen det kommande året. Nästa marknadsseminarium är i Stockholm på Grand Hotel torsdagen den 30 januari 2020. Då genomförs också Ekogalan med prisutdelning i tre kategorier: Årets Ekoproducent, , Årets Ekoföertag, och Årets Garant Ekostjärna.

Vi kan även genomföra skräddarsydda seminarier på plats hos ditt företag, kontakta oss för prisuppgift. Ekoweb sitter även med i som expert i olika grupper och internationella samarbeten.

Ekoweb genomför även utredningar och konsultuppdrag, kontakta oss för mer information. Våra kunder är bland andra LRF, KRAV, Jordbruksverket och Lantmännen.

Redaktionen är placerad i Lidköping

Ansvarig för hemsidan är:
Olle Ryegård

olle@agroide.se

Ekoweb tillhandahåller tjänster som:

  • Statistik
  • Tidning
  • Marknadsseminarium
  • Ekogalan
  • Föreläsningar med dagsfärsk information om den ekologiska marknaden, även skräddarsydda efter önskemål
  • Konsultuppdrag och experthjälp
  • Rapporter och utredningar
  • Reportage


Olle Ryegård
olle@agroide.se
Redaktör & ansvarig utgivare för tidningen Ekoweb

070-7991868

 

 

 

2019-01-31