Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

USA: Ekologiska försäljningen ökade med över 12 procent 2020

USA: s ekologiska försäljning steg till nya rekordsiffror 2020 och försäljningen ökade med hela 12,4 procent till 61,9 miljarder dollar. Det är en rejältillväxtökning jämfört med 2019 då försäljningen bara steg med 5 procent, enligt nyligen presenterade siffror från Organic Trade Association.

- Pandemin orsakade stora förändringar i våra liv. Vi har ätit hemma med våra familjer och ofta lagat tre måltider om dagen. God, hälsosam mat har aldrig varit viktigare, och konsumenterna har alltmer sökt efter den ekologiska märkningen. Ekologiska inköpen har därmed skjutit i höjden nu när kunderna i högre grad väljer den extra kvalitet som ekologiskt ger för att laga mat åt sina familjer, säger Laura Batcha, VD och verkställande direktör för Organic Trade Association.

Den ekologiska livsmedelsförsäljningen hade kunnat vara ännu högre i USA. Det som begränsat försäljningen är tillgången till de ekologiska produkterna.
- Om vi hade haft tillgång till ekologiska produkter i kategorier så är vi många industrin som funderar på hur mycket man verkligen hade kunnat sälja och var taket hade varit nått, säger said Angela Jagiello, Director of Education & Insights for the Organic Trade Association.

2021-11-10