Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Världens största ekomässa blir digital 2021

I februari 2021 kommer världens största mässa för ekologiska livsmedel återigen att gå av stapeln. Den stora skillnaden från tidigare år är att mässan inte kommer hållas på plats i Nürnberg. När BioFach anordnas den 17-19 februari 2021 kommer eventet istället vara helt digitalt, då reserestriktioner och risken för smittspridning av COVID-19 utesluter genomförandet av en fysisk mässa.

BioFach anordnades för första gången år 1990 och är nu inne på sin 32:a upplaga. Världens ledande mässa för ekologiska livsmedel har sedan start samlat producenter och konsumenter från hela världen, med över 50 000 besökare och nästan 3 800 utställare under mässan 2020. Planeringen för 2021 är nu i full gång, men den 32:a upplagan av eventet kommer att blir annorlunda än tidigare. Med flera reseresektioner i effekt tillsammans med risken för smittspridning under en fysisk mässa blir Biofach 2021 helt digital.

– Inom den ekologiska sektorn finns en stark vilja till att interagera, nätverka samt att utbyta kunskap om trender och innovationer, speciellt i dessa tider. Trots att vi är mitt i en pandemi är hela sektorn tydlig med att man behöver träffas för att diskutera dagens utmaningar, även om det bara blir på ett digitalt plan, säger Petra Wolf, som är ledamot i styrelsen för NürnbergMesse, som anordnar mässan.

2020-12-01