Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Största ekokampanjen någonsin i Finland

I Finland laserar man just den största ekologiska kampanjen någonsin för att öka medvetenheten om den EU ekologiska loggan och vad den står för. Projektet som kalas Good Label finansieras av den finska eko-branschen och EU och kommer att rulla under 2020-2022. I kampanjen lyfter man upp ord som ekologiskt, mångfald och djurvälfärd och att konsumenterna kan göra bra smarta val med att välja Luomu, ”ett bra märke”.

Kampanjen drivs av Pro Luomu är Finlands ledande ekologiska organisation, vars uppdrag är att främja konsumtion och produktion av ekologisk mat. Föreningen har cirka 80 medlemmar som representerar hela livsmedelskedjan: handel, livsmedelsindustrin och ekologiska jordbrukare.

Kampanjen körs i tv, sociala medier och i köpcentra. Luomumerkki.fi är kampanjens officiella webbplats.

2020-11-19