Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark sålde ut Biofach på rekordtid


Danmark har alltid varit det land av de Nordiska länderna som tagit för sig mest av såväl Biofach som exportmarknaden för ekologiska livsmedel. Till 2020 års Biofach sålde ytan, på ca 500 m2, i den Danska samlingsmontern slut på rekordtid och i dagsläget står flera företag på kö för att få delta.

- Det är en bra mix av stora etablerade verksamheter och små innovativa producenter, som gärna vill pröva lyckan på den internationella marknaden och platserna blev i år utsålda på rekordtid så nu har vi även några på väntelistan, säger Pernilla Bundgård, exportchef hos Organic Denmark.

Fackmässan Biofach, som varje år anordnas i februari lockar vanligtvis ca 50 000 besökare från hela världen till Nürnberg, Tyskland. Nästa år arrangeras mässan den 12-15 februari.

Ett 40-tal danska ekoföretag kommer att delta i den danska samlingsmontern. Det stora intresset tror man beror på att den danska montern, tillsammans med den svenska och finska, flyttar in i hall 5, som till största delen resterande består av tyska företag. Hälften av inköparna som besöker mässan kommer från Tyskland. Därav det stora intresset från de danska företagen, eftersom Tyskland är deras viktigaste exportmarknad. 42 procent av den danske ekoexporten går till Tyskland, vilket kan jämföras med 15 procent som går till Sverige, som är näst störst för Dansk ekoexport.

Temat i årets danska monter är hållbarhet.2019-12-17