Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nytt besöksrekord för Nordic Organic food Fair


Årets upplaga av Nordic Organic Food Fair, NOFF, som genomfördes i Malmö den 13-14 november och det blev nytt rekord i såväl antal besökare som utställare. Totalt noterade arrangemanget 4800 branschbesökare från 63 länder och 500 utställare. Dessutom talade ett 50-tal personer på tre scener. Antalet besökare hade ökat med 8 procent sedan i fjol. Från arrangörshåll är man mycket nöjd med arrangemanget.

- 2019 års mässa var en stor succé och vi kunde inte vara nöjdare med kvaliteten på produkterna och besökarna i mässhallen. Marknaden för naturligt och ekologisk växer, vilket märks på det ökande antalet nya inköpare från hela Skandinavien, och övriga världen, som kom för att köpa in de senaste produktnyheterna och kunna möta konsumenternas efterfrågan på naturliga, hållbara och miljövänliga produkter, säger Melina Viking, event manager för Nordic Organic Food Fair.

Organisationen bakom mässan, Diversified Communications, från England uppger att 21 procent av de stora inköparna på mässan angivit att de har en köpkraft för mer än 5 miljoner kronor och 13 procent angav en köpkraft på mer än 53 miljoner kronor.

2019-11-26