Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoindex backade med 1,1 procent


Enligt ekologiska lantbrukarnas mätning Svenskt Ekoidex för kvartal tre så backade den ekologiska försäljningen med 1,1 procent i detaljhandeln. Mätningen sker endast på svenska ekologiska varor och inte på kategorin frukt & grönt. Minskningen är mindre än de två tidigare kvartalen i år.

-Det är bra att nedgången på svensk ekomarknad fortsätter att bromsa in, men dessvärre bekräftades inte vår tidigare förhoppning om att ekomarknaden kanske var på väg att vända uppåt igen, säger Sofia Sollén-Norrlin, verksamhetsledare på Ekologiska Lantbrukarna.

Nedgången beror till största del på att det fortfarande går dåligt för den så betydelsefulla ekokategorin ekomjölk. Några första försiktigt positiva signaler har dock fåtts av Arla efter deras kampanj och lansering av Ekomjölk med Netto noll klimatavtryck, enligt Ekologiska Lantbrukarna.

2019-11-19