Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologiskt fortsätter att minska hos ICA


När ICA offentliggör sin försäljning för kvartal tre 2019 så visar den fortsatt på en negativ utveckling för det ekologiska sortimentet. Under rullande helår till och med september 2019 minskade försäljningen av de ekologiska varorna med 2 procent, detta trots att den största samlade kampanjen i Sverige någonsin för ekologiska livsmedel EkoSeptember, genomfördes under den uppmätta försäljningsperioden.

Enligt ICAs analys kan den minskade försäljningen delvis kopplas till "en lägre tillgång i vissa kategorier kombinerat med prisvariationer samt ett fortsatt ökat intresse för lokal- och svenskodlat."

Ett positivt tecken är i alla fall att försäljningsminskningen bromsat in något. Årets båda tidigare rapporter har visat på en minskning på 3 procent, rullande helår. Den senaste rapporten visar alltså en förbättring med 1 procent.

Text: Cecilia Ryegård
cecilia@agrovektor.se

2019-11-06