Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Scangrain byter namn till R2 agro

Försäljningen av ekologisk spannmål rullar på för R2 Agro, tidigare Scangrain. R2 Agro har specialiserat oss på att arbeta med mindre volymer av ekologisk spannmål med specialkvaliteter såsom kvarnvete, raps, maltkorn och grynhavre som levereras direkt från lantbrukare till industri.

Försäljningen av ekologiska spannmål av R2 Agro sker till kunder i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Spannmålen hämtar man från södra och mellersta Sverige.
- Vi arbetar i närområdet av Sverige, helt enkelt dit det är lönsamt att flytta lastbilar med spannmål. Vi har ett stort kontaktnät med kunder som vi försörjer med specialkvaliteter av svensk ekologisk spannmål, säger Magnus Sandberg, spannmålsmäklare på R2 agro.

Bra efterfrågan på kvarnvete, grynhavre och maltkorn till konsumentindustrin.
- Vi har förmedlat många lite större partier med ekologiskt kvarnvete på mellan 11-12 procent protein och med bra falltal från svenska producenter. Här har de svenska producenterna i år en fördel jämfört med sina danska och tyska kollegier där kvaliteten på höstvetet är betydligt sämre. Tittar vi på grynhavre så ökar nu våra kunder inköpen igen efter en liten period av siltjé i marknaden. Maltkorn med bra kvalitet är det liksom glutenfri havre på export efterfrågas också av våra kunder, säger Magnus Sandberg.

Förmedlingen av åkerböna och karensspannmål ökar för R2 Agro.
- Marknaden för åkerböna är det fart i och vi genomför här nu flera mellangårdsaffärer. Även affärerna för karensspannmål till foder rullar på men till nivåer som är betydligt lägre än tidigare år, säger Magnus Sandberg.

2019-12-06