Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ny på jobbet: Per Skargren segmentschef skog- och lantbruk hos LRF Konsult


Per Skargren
LRF Konsult har fått en ny skog- och lantbruksansvarig i Per Skargren. Han kommer från bankvärlden men är utbildad ekonomagronom. Per kommer närmast från Swedbank, där han de senaste tre åren varit företagschef för Sverigemarknaden. Innan dess var han skog- och lantbruksansvarig på samma bank i tre år. Karriären inom bankvärlden startades med 11 år på Danske Bank som lantbruksrådgivare och senare även lantbruksansvarig i Sverige.

- Jag drivs av att arbeta med företag i de gröna näringarna och att bidra till att göra dem framgångsrika. Att få arbeta på LRF Konsult är en gammal dröm som går i uppfyllelse för mig, så det var väldigt roligt att chansen dök upp. Här kommer jag att få möjlighet att jobba väldigt specifikt med vårt erbjudande och affärsutveckling inom skog och lantbruk, säger Per Skargren.

Han landar på företaget just när en ny strategi sjösätts hos LRF Konsult.

- Den tar ett väldigt tydligt avstamp i skog och lantbruk och att det är vårt klart identifierade fokus med en genuin ambition att bidra till öka lönsamheten för våra kunder. Samtidigt kommer vi att bredda oss mot fler branscher, som entreprenad, bygg och service, som också är ett naturligt område för oss att vara verksamma i.

LRF Konsult satsar fortsatt på klassisk rådgivning men man vill skruva upp sin kompetens ytterligare.

- Vi satsar inte bara på rådgivning, utan spetsrådgivning. Där passar den ekologiska produktionen väldigt väl in. Jag tycker att utvecklingen har gått enormt mycket framåt inom lantbruket, inte minst på ekosidan. Vi har många vassa företagare bland våra kunder, som kommit fram och som verkar som inspiration i branschen och för de kommande företagarna. Det är jätteroligt och jag tror samtidigt att det finns en jättestor fortsatt potential. Det finns mycket mer att hämta när det gäller lönsamhet för företagen i de gröna näringarna, avslutar Per.

Text: Ceilia Ryegård
cecilia@agrovektor.se

2019-10-29