Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekoweb testar: Änglamark Kycklingsoppa


 


Suget efter soppa ökar i takt med att höstrusket sänker sig över landet. Färdiga soppor är ett enkelt, snabbt och gott val. Ett flertal ekologiska varianter finns också på marknaden. Dock verkar Änglamark vara det enda med en ekologisk kycklingsoppa, vad vi märkt. Förutom kyckling så har soppan smak av äpple, kokos och mango.

Ekowebs redaktion har testat soppan ett flertal gånger och även i två stora sällskap. Alla var mycket nöjda med soppan. Det syntes inte minst på att den tog slut, trots riklig beräkning. I 19 av 20 köpta burkar var kycklingen väldigt väl putsad. Den 20:e får väl ses som ett måndagsexemplar...
Soppan är mycket smakrik och fruktig, lagom fast i konsistensen. En burk är väldigt mättande. För den som inte är stor i maten räcker den till två tillfällen.

- Soppan har snabbt blivit en favorit på redaktionen. Jag har själv även serverat den vid festliga tillfällen, och tillsammans med ett gott bröd och ost är den helt klart värdig mer än bara en snabb jobblunch. Däremot är tyvärr inte kycklingen svensk KRAV-kyckling, utan tysk EU-ekologisk, enligt förpackningen. Det är bra, men inte bäst enligt vårt sätt att se det. Om den varit svensk KRAV hade detta i så fall genererat ett extra plus!, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.

Ekoweb ger Änglamarks kycklingsoppa fyra + av fem möjliga. Det femte hade man fått om kycklingen varit svensk KRAV.

- Man blir lite sugen på att säga  - Gör om, gör rätt!, men på det stora hela så tycker vi att det är bra jobbat av Coops produktutvecklingsavdelning. Kanske kan man ta en runda till och se om det inte skulle kunna gå att ha svensk KRAV-kyckling i soppan i stället, säger Cecilia.

Soppan finns i flera varianter. Den kostar 35 kronor burken, men ofta har det varit kampanj med två för 60 kr. Redaktionen har även testat pumpasoppan och den är också en riktig höjdare!

2019-10-11