Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

En femtedel av förädlingen i Europa är ekoprodukter


En ny undersökning från ananlysföretaget Mintel visar ett 17 procent, eller nästan en femtedel, av all produktförädling i Europa  sker på ekosidan. Det är en ökning från 9 procent, som uppmättes för 10 år sedan, 2009. Frankrike leder produktförädlingen i Europa, med 22 procent av all förädling av ekologiska produkter, därefter Tyskland (20 procent) och på tredje plats ligger Spanien (9 procent).

I USA har den ekologiska produktförädlingen ökat från 9 procent till 15 procent under samma period.

Rapporten lanserades under Anuga, världens största branschmässa för livsmedel, som just nu pågår, 5-9 oktober, i Tyskland.

- Ekologisk produktion har ett växande störd hor Europas konsumenter. Detta i takt med ett ökande intresse för välmående, hälsa och miljö. Vår undersökning visar att Produktförädlingen breddas, med Frankrike, Tyskland och Spanien i spetsen. Trots att det ekologiska segmentet har nått en ”mainstreamnivå” så erbjuder det fortfarande till stora innovationsmöjligheter över en mängd kategorier, säger Katya Witham, global analytiker för mat och dryck hos Mintel.

Text:
Cecilia Ryegård
cecilia@agrovektor.se

2019-10-08