Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Waynes Coffe säljer ekofika till Berlinborna


Den svenska cafékedjan Waynes Coffe har profilerat sig som ett alternativ för den  miljömedvetne fikasugne. Kedjan med sina nu 140 kaféer i 10 länder var den första med KRAV-certifiering i Sverige. Nu slår man upp portarna i Berlin, som är en av Europas städer med högst miljöprofil. Ekologisk mat är hypat antalet försäljningskanaler med ekoprofil är många.

Målet för Waynes Coffe är att det nya kaféet ska vara en mötesplats för fikasugna och miljömedvetna storstadsbor. Adressen är Georgenstraße 14-18, i direkt anslutning till tågstationen vid Friedrichstraße, ett av Berlins främsta och längsta shoppingstråk. Med sina 3,5 km löper den från Mitte i norr till Kreuzberg i Syd. Gatan liksom tågstationen med samma namn är ett naturligt nav för många berlinare.

- Berlin är som klippt och skuren för Wayne’s. Det är en ung stad, kulturell, nyfiken på omvärlden och redo att omfamna det nya och spännande. Berlinborna kommer förhoppningsvis att förälska sig i vår ekologiska profil och målmedvetna miljöarbete, såväl som det goda kaffet och de utsökta bakverken, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Wayne´s Coffee är en svensk, numera internationell kafékedja som satte standarden för det moderna europeiska kafékonceptet i Sverige – själva bilden av hur, var och när vi fikar i stadsmiljö. Det första Wayne's Coffee-kaféet öppnade i Stockholm 1994, och idag har kedjan 140 kaféer i 10 länder. Wayne’s Coffee är Sveriges första KRAV-certifierade kafékedja.

- Vår resa i Tyskland har bara börjat. Det finns en stor potential, och vi har lagt en offensiv plan för vår utveckling – med utrullning både längs motorvägarna och inne i städerna. Och med öppningen av kaféet på Friedrichstraße kan det inte börja bättre, säger Mats Hörnell.2019-09-09