Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Food Tank: Konventionellt jordbruk kan inte föda världen


Det globala nätverket för personer, företag och organisationer som vill främja en förändring i vårt livsmedelssystem mot en mer hållbar, miljövänlig och hälsosam inriktning. Organisationer är bland annat partner med Eat Form med Johan Rockström och Gunhild Stordalen i spetsen. I en nyligen publicerad viral informationsfilm uttalar sig Food Tanks president Danielle Nierenberg om potentialen i ekologiskt och konventionellt jordbruk.

- Konventionellt jordbruk kan inte föda världen, säger hon bland annat.

Hon säger också att den mat som släng globalt idag med lätthet skulle räcka till att föda alla de människor som svälter. I filmen förkastas argumenten mot ekologisk produktion, att denna inte skulle vara tillräcklig för att föda världens alla mänskliga invånare. Man talar också om vikten av en frisk jord och att ekologiskt jordbruk har betydligt mer välmående jordar och därmed större möjligheter att klara utmaningar i klimatet

Se filmen här>>


Text:
Cecilia Ryegård
0046 708-152599

2019-08-20