Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

"Super Size Me"-profil jagar ekofusk


Han blev världskänd med dokumentären Super Size Me, där han starkt kritiserar snabbmatsbranschens metoder för att få konsumenten att äta mer och även belysa hur skadlig snabbmaten är vid överkonsumtion. 13 år senare kommer Morgan Spurlock att jaga restauranger som felaktigt och medvetet fuskar med att använda sig av begreppet "ekologisk", främst när det gäller kyckling.

I dokumentären Super Size Me 2 Holy Chicken kommer Spurlock bland anat starta en egen kycklinguppfödning för att komma fram till den perfekta ytan för kycklingarnas optimala livskvalitet. Han kommer även att öppna en egen snabbmatsrestaurang.

- Jag skulle kunnat gjort en ny Super Size Me 1, och återigen testa att gå på snabbmartsdieten, för att se om snabbmatsvärlden förändrats något sedan sist. Men det kändes som att det krävdes en ny infallsvinkel, säger Spurlock själv i marknadsföringen av filmen.

Filmen har premiär 13 september.2019-07-30