Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Paradiset vann Årets Ekopris på White Guide Green


Även om det nu gått en tid sedan White Guide Green-galan, vill Ekoweb ändå passa på att uppmärksamma att Paradiset City i Stockholm vann Årets Ekopris. Paradiset med Johannas Cullberg i spetsen har väl snart vunnit varenda pris värt att nämna i detaljhandelssammanhang med ekologiskt förtema, bland annat vann man Årets Ekobutik, som delas ut av Svenska Odlarlaget, på Ekogalan 2017.

Priset på White Guide Green-galan vann man för att ”Butiken utmärker sig genom att erbjuda ett brett ekologiskt utbud med KRAV-märkta produkter och vägleda sina kunder till hållbara val.” Bakom priset står KRAV

– Det är enkelt, ta bort dåliga produkter från hyllan så finns det plats för ekologiska och hållbara. Prata om fördelarna så att kunderna förstår varför och använd få budskap, säger Johannes Cullberg, grundare och vd på Paradiset.

White Guide Green kartlägger för andra året i rad Sveriges mest hållbara matbutiker enligt olika kriterier och publicerar en guide med butikerna i samband med galan.

Vinnarmotiveringen löd:
”För att ert förhållningssätt till ekologisk mat är lika kärleksfullt som rebelliskt, och för att er kompromisslösa inställning har betalat sig i form av en exceptionellt hög ekologisk försäljningsandel – och många hängivna fans!”2019-07-17