Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnussons satsar på KRAV-märkt hundfoderDet först KRAV-certifierade hundfodret finns nu på marknaden. Det innehåller dessutom enbart svenska råvaror. Familjeföretaget Magnussons i Bro har sedan flera generationer tillbaka tillverkat högkvalitativ hundmat i premiumsegmentet. En verksamhet som uppstod i en kennel för Grand Danois där man bestämde sig för att aldrig tumma på kvaliteten. 

Råvarorna har därmed länge varit utgångspunkten i produktionen och man satsar på svenskt, lokalt, närproducerat och även KRAV-märkt. I webshoppen finns tre produkter i dagsläget som är KRAV-certifierade. En av dessa lanseras nu brett i dagligvaruhandeln och kommer att finnas både hos Axfood, Coop och ICA.

- Det finns många medvetna konsumenter som även vill att deras sällskapsdjur ska ha kvalitets- och miljömedvetet producerad mat. Vi förädlar ju dessutom en del råvaror, till exempel höns och morötter med avvikande form, prima råvaror som annars hade gått till destruktion och det är också ett miljöarbete i sig, säger Jonas Magnusson.

Magnussons ambition är att ha ett miljötänk i hela kedjan av produktionen. I sin gårdsbutik använder man enbart vattenalstrad el och återvinner 20 procent av den. Farliga kemiska rengöringsmedel är bannlysta och allt diskvatten renas från biologiskt avfall innan det släpps ut igen. Maten paketeras i förpackningar som ingår i ett retursystem och råvarorna kommer från KRAV-certifierade gårdar.

- Prismässigt kommer vårt KRAV-foder att hävda sig väl i premiumsegmentet. Det ligger på ca 40-50 kr/kilot. Vi tror absolut att det finns en stor efterfrågan på marknaden, säger Jonas Magnusson.

2019-02-07