Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

...Vinnaren är.... De vann på Ekogalan 2019!


Fr v: Årets Omläggare, Elin & Andreas Niklasson, Årets Ekobutik: Coop Varberg, Robin Niklasson, Kalil Hajj, Årets Garant Ekostjärna: Löfbergs: Kent Pettersson, Anders Thoren, Karin Lidberg (ner till h) Årets Ekologiska Framtidspris: Ulrika Aschan

Ekologiska Framtidspriset

Instiftare: SEB

Vinnare: Ulrika Aschan
Ulrika Aschan får SEB:s pris, Ekologiska Framtidspriset För ett brinnande intresse och engagemang utöver det vanliga i jordbrukets frågor i allmänhet och i det ekologiska jordbruket i synnerhet. Hon har kombinerat en osedvanlig studieflit med stark förankring och utgångspunkt i det praktiska jordbruket, på såväl sitt eget familjejordbruk som i andra branschsammanhang. Vi tror på en lysande framtid för Ulrika i det svenska ekologiska jordbrukets tjänst!


Årets Garant Ekostjärna:

Instiftare: Axfood

Vinnare :Löfbergs
”Vinnaren av årets Garant Ekostjärna har med ett långsiktigt och innovativt affärsmannaskap, där människa och miljö alltid finns i centrum, utvecklat den svenska kulturen runt produkten med ett attraktiv och certifierat ekologiskt erbjudande”


Årets Omläggare

Instiftare: KRAV

Vinnare: Elin och Andreas Niklasson, Knisslinge
”För en seriös satsning på att lägga om från en intensivt bekämpad gröda till ett bredare utbud av KRAV-märkta grönsaker för närmarknad och restaurang. Omläggningen görs med stort engagemang och mycket kunskap, och omfattar också stora delar av övrig växtodling.”


 

Årets Ekobutik

Instiftare: Odlarlaget/Sydgrönt

Vinnaren: Coop Varberg
”Med en grönsaksavdelning utöver det vanliga, fylld med lokalt odlade ekologiska grönsaker, når man på ett hållbart sätt konsumenterna i närområdet.
Att fokusera på närodlade svenska ekologiska produkter ger positiva miljöeffekter från jord till bord.”

2019-02-01