Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ett samlat svar på kritisk ekostudie


En vecka efter publiceringen av den mycket kritiska artikeln om ekologisk produktions klimatpåverkan så har delar av branschen mobiliserat till ett svar i Dagens Nyheter.

Det är Ekologiska Lantbrukarna, Ekomatcentrum, Naturskyddsföreningen och Organic Sweden som slaggit sig samman i ett gemensamt svar där man bland annat påpekar att ursprungsstudien vare sig handlar om eller bevisar att ekologiskt jordbruk skulle vara sämre för miljön än konventionellt jordbruk, utan att det är den svenske forskaren, från Chalmers, själv som driver den tesen.

Artikelförfattarna menar att lika väl som forskaren hävdar att ekologiskt jordbruk är dåligt för miljön så skulle denna uträkningsmetod visa att till exempel allt jordbruk i Norrland också är det i så fall.

Till debattartikeln här>>

2018-12-20