Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekot i rättelse om ekostudie


Nyheterna Ekot, Sveriges Radio har gått ut med en rättelse angående den undersökning som publicerades den 13 december. Studien, som bland annat genomförts av forskare från Chalmers och som publicerats i tidskriften Nature är starkt kritisk till ekologiskt jordbruk och forskarna menar att kan kan bevisa att ekologiskt jordbruk är betydligt sämre för klimatet, än konventionellt jordbruk, givet vissa premisser, som att den jordbruksmark som sparas in på att bruka marken konventionellt och maxa skörden, i så fall skulle beskogas.

Ekot konstaterar att endast en liten del av studien berörde ekologisk produktion och att en av forskarna hävdar att klimatavtrycket är störe för viossa produkter, men att "stuiden inte säger ågot generellt om klimatavtrycket när det gäller ekologisk mat".

Hör rättelsen här>>

2018-12-17