Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Nationell ekokampanj planeras 2019


En del av de pengar som regeringen tillsatte för att öka den svenska ekoproduktionen kommer att användas till en nationell ekokampanj för ekologiska produkter. Det blir en Informationskampanj som går ut brett mot hela livsmedelskedjan samt konsument. Kampanjen samordnas av Organic Sweden i samarbete med Ekologiska Lantbrukarna och Sveriges Konsumenter.

- Kampanjen ska sprida kunskap om det ekologiska lantbrukets mervärden. Den kommer också att identifiera målkonflikter, tex Hållbarhet/Eko och reda ut begrepp. Den ska utrusta Konsumenten med kunskap om ”Varför ska jag köpa ekologiskt?”, säger Charlotte Bladh Andre, Organic Sweden.

Som det ser ut nu kommer man fokusera på att kampanjen ska vara synlig under en månad, troligen september.  Man ska kunna få möta lantbrukare på Öppen Gård, Mötra ekoambassadörer i butikerna samt ta del av annons, butiks och kampanjmaterial som ska vara gemensamt för alla aktörer. Just nu sker diskussioner med ranschens alla stora aktörer för att få en så bred uppslutnig som möjligt.

- Vi hoppas att de allra flesta säljkanaler kommer att delta o att vi får en bred uppslutning. Hittills är signalerna väldigt positiva, säger Charlotte.

2018-11-27