Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Positiv utveckling för eko hos KLS/Ugglarps


Jonas Thunestål

Hos slakteriet och charktillverkaren KLS/Ugglarps ser man en ljus framtid för ekologiskt framöver. Detta trots att det just nu blåser kärva vindar just nu med överskott på det mesta, i och för sig något som inte bara drabbat ekoköttet, utan även den konventionella köttbranschen.

- I köttbranschen är vi oftast naturligt i ofas, höga priser brist och låga priser överskott. När kostnaderna ökar stiger tillgången och  tvärt om. De ekologiska tillgången har ökat i ett stort trappsteg, men vi ser väldigt positivt på den ekologiska affärens möjligheter över tid, säger Jonas Thunestål, vd för KLS/Ugglarps.

Under hösten har det hänt en hel del  som gjort att ekoförsäljningen tagit rätt riktning.

- Vi har dubblerat vår försäljning av ekologisk julskinka till stora aktörer som till exempel Martin & Servera och det är en otroligt positiv försäljning på restaurangsidan. Vi har också en begynnande affär med ekogrisar till kommunerna i Skåne.

KLS/Ugglarps exporterar även en del ekogris och nöt till Tyskland.

-Men man ska veta att vi har ett pris som är outstanding på ekokött och svenskt kött över huvud taget i Sverige, om man jämför med övriga Europa. Vi kan aldrig få ut de priserna på exportmarknaden. Den enda marknad som kan jämföras med den svenska prismässigt är Storbritannien, säger Jonas.

2018-11-26