Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Proteintipset.se blir fodertipset.se


Proteintipset.se har nu bytt namn till fodertipset. Bakom fodertipset.se står LRF, Växa Sverige och ekologiska lantbrukarna. Det nya namnet, fodertipset.se, speglar bättre den mellangårdshandel som sker via hemsidan. Här handlar alla typer av lantbrukare med allt från halm, hö och ensilage till åkerböna och foderspannmål.

– Den här nysatsningen gör vi för såväl våra lantbruksmedlemmar som hästägare som snabbare kan hitta säljare och köpare runtom i Sverige. Nu är hemsidan mer användarvänlig, säger Lotta Folkesson i LRFs riksförbundsstyrelse och Sofia Sollén-Norrlin på Ekologiska Lantbrukarna.

Det är på fodertipset.se lika enkelt att hitta köpare och säljare av foder och strö som tidigare. Enkel sökfunktion och en karta ger en snabb överblick var det finns foder att köpa. Det är även fortsättningsvis gratis och lätt att lägga ut annons. Alla priser och fakta är uppdaterade med de senaste tillgängliga uppgifterna.

– I torkans spår såg vi att aktiviteten på sajten ökat till rekordnivåer, vilket visar på behovet av sådana här mötesplatser, säger Lotta Folkesson.

– Vi ser också att det är positivt att det är en stor spridning bland annonserna, över landet, vilka grödor som handlas och från olika typer av produktionssätt – ekologiskt, KRAV-märkt och konventionellt – samt även hästägare, säger Sofia Sollén-Norrlin.

 Källa: LRF och Ekologiska Lantbrukarna

2018-12-03