Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Är du sugen på att presentera dina ekoprodukter i Kanada?


Via Business Sweden och konceptet Try Swedish finns nu en möjlighet för företag att få komma till Toronto och presentera sina ekologiska produkter för den intressanta Kanadensiska marknaden.

- I Kanada har vi haft ett särskilt fokus på ekologiskt och vi gav bland annat ett seminarium i Stockholm för någon vecka sedan om den kanadensiska ekologiska industrin. Just nu är vi mitt i planeringen av en resa för svenska ekoproducenter som vill komma till Kanada till Food Business Days, som bland annat kommer att inkludera matchmaking med kanadensiska distributörer och agenter, säger Caleb Chapman, Business Sweden i Toronto. Honom kan man kontakta om man är intresserad av att delta.

Evenemanget genomförs 20-23 februari i Toronto, Ontario, Vancouver och British Columbia. In judan kan du ladda ner här>>

Under 2017 växte den kanadensiska ekomarknaden med drygt 7 procent och den värderas till ca 7 miljarder SEK. Marknaden är fragmenterad med många små aktörer och inga dominerande företag har stora marknadsandelar. Den kanadensiska handeln försöker nu bredda sitt sortiment av ekoprodukter. Efterfrågan är konsumentdriven och påverkas positivt av bland annat en högre disponibel inkomst bland kanadensarna.

2018-11-22