Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Organic Denmarks vd får internationellt pris


Organic Denmark/ Ökologisk Landsförenings vd Paul Holmbeck har fått motta ett internationellt pris för sin insats när det gäller att utveckla och sprida ekologiskt. Priset delades ut under Nordic Organic Food Fair i Malmö.

Organic Outstanding Achievement Award 2018 får Paul för sin politiska och organisationsmässiga insats för ekologiskt. Priset motiveras med pristagarens roll som ” politisk uppbackning till ekopolitik i Danmark, rådgivning runt ekopolitik i andra länder, samt för hans arbete med uppbyggandet av Organic Denmark som drivkraft för ekologisk lantbruk, konsumenternas uppbackning av ekologi samt uppbyggandet av världens starkaste ekologiska marknad”

Rent konkret har Paul varit med och drivit fram Danmarks politiska mål om en fördubblad ekologisk areal och 60 procent ekologiskt i dansk offentlig sektor samt ett förbud för GMO i ekologiska produkter.

Pristagaren var så klart väldigt glad och mässans ansvarige Lars Larsson underströk hur välförtjänt priset var:

- Paul har under 25 år varit en drivande kraft för att utveckla dansk ekomarknad till vad den är idag, världen främsta! säger Lars.2018-11-19