Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Prins Charles kör östgötska Cameleon


Gothia Redskap, beläget i Fornåsa utanför Motala, har från grunden utvecklat en maskin som från starten helt var anpassad för ekologisk odling. Förutom en växande kundkrets i Sverige  är maskinerna på väg att bli en stor exportframgång. Något som man är extra glada och stolta över på Gothia Redskap är att man lyckats sälja en System Cameleon till prinsen av Wales,

-    Det stämmer att vi har sålt en maskin dit, ett mycket stort ekologiskt lantbruksföretag. Det har vi firat med en tårta med en krona på och det är klart att det känns lite extra bra, säger Lars Askling.

Prins Charles, som driver ett ekologiska lantbruksföretag i England. Godset Highgrove har av prinsen utvecklats till ett gigantiskt företag med många hundra anställda. Prinsen har ett starkt naturintresse och är djupt engagerad i ekologisk odling.

Under 2018 har Gothia Redskap sålt 10 maskiner till England.

2018-11-12