Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Gothia Redskap ökar produktionen kraftigt 2019


Försäljningen av System Cameleon som tillverkas av Gothia Redskap i Östergötland går mycket bra. Monteringen går på fullvarv och orderböckerna är fulla fram till mars nästa år. Idagsläget exporteras nio av tio maskiner, främst då till Tyskland och England.

Ännu en ny unik exportframgång av lantbruksmaskiner är på gång av växa fram på Östgöta slätten och nu är det företaget Gothia redskaps försäljning som börjar ta för sig rejält. Exporten av System Cameleon har gått lysande under 2018 och de tyska och brittiska marknaderna har fullständigt exploderat.

-    Vi är mycket nöjda med årets exportförsäljning av System Cameleon. Bäst går försäljningen i Tyskland och England.  Vi bedömer här att vi kommer kunna sälja betydligt fler maskiner kommande år på dessa marknader. Vi har även en maskin som nu rullar i Canada och de önskar också fler maskiner, säger Lars Askling, ägare Gothia Redskap och uppfinnare till System Cameleon.

Färre sålda maskiner i Sverige
Den svenska marknaden har dock varit lite trögare och här har man bara sålt tre nya maskiner 2018.

-    Det är väl tur att det varit lugnt på den svenska marknaden för vi har fullt i vår produktion i fabriken och vi har svårt att hinna med att utöka produktionen. De som beställer en maskin nu kan först få den till vårbruket, säger Lars Askling.

Framtiden ser dock mycket ljus ut för Gothia Redskap och man ökar nu produktionen rejält. 2019 räknar man med att producera över 30 maskiner vilket är en ökning med drygt 50 procent jämfört med 2018.

Något nytt på gång?
-    Ha, ha ja det är det alltid, men jag vill testa att produkterna fungerar innan vi släpper ut dom på marknaden. Under 2019 kommer fyra testmaskiner med kombisådd av gödsel att rulla i Sverige och 2020 kommer vi ha den produktionen i gång i fabriken, avslutar Lars Askling.


2018-11-05