Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

KRAV- Whisky fyra i VM


 

Vid årets Maltwhisky VM skrällde Isle of Lime Midaik med att hamna på en fjärde plats.

– Med få fat och experimentell verksamhet skapar man storverk,. Självklart nyttas rökmalt i botten för att slippa ungdomsförsyndelser. Sötgod mun med aromatisk explosion av örter och olika träslag, i basen citrusgodis, mot slutet tilltagande eterisk med fenolstänk. En whisky som sticker ut och gör sin egen grej. Det som är själva essensen i Nya världen-rörelsen, skriver VM generalen Henrik Aflodal.

Flaskan och dess etiketter var även nominerade till Svenska Designpriset. Tävlingen avgjordes förra veckan vid en stor galaföreställning på Berns i Stockholm. Där blev det däremot ingen pallplats detta år.

Gotland Wisky har u funnits i 14 år och de första flaskorna levererades 2016. Kapaciteten ligger på 60 000liter per år.

2018-11-02