Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Här är vinnarna på Ekogalan 2018Torsdagen den 25 januari genomfördes för åttonde gången Ekogalan och Ekologiska Branschdagen på Grand Hôtel i Stockhom. Arrangör är som vanligt Ekoweb. Spegelsalen var fullsatt till sista plats och i publiken fanns representanter för 300 miljarder livsmedelsmarknad, lantbrukare, förädlingsföretag, detaljhandel, politik och intresseorganisationer.

- Vi gör det här för att skapa en mötesplats för branschen som kan generera utveckling, bredd och mer affärer. Vi vet att om man sätter ett gäng människor med muskler, vilja och ambitioner så får det saker att hända. Den här dagen är en viktig del i ekobranschens framgångar de senaste åren. Dessutom vill vi lyfta några av de mest framstående i sammanhanget och det gör vi med Ekogalan, säger Cecilia Ryegård, arrangör Ekoweb.


Ekologiska Framtidspriset (SEB)

Elin Johnson, agronomstuderande SLU, från Hammarstrand, Jämtland

”Elin är extremt engagerad och driven med miljö och sociala frågor närmast hjärtat, och ser sig själv inom de gröna näringarna i ett framtida arbetsliv.
Hon har under sin studietid visat framfötterna på många olika sätt, bland annat genom att ha varit med och drivit Världsnaturfondens kampanj ”Hållbar Mat”.
Hon får priset för att vi tror att hon kan vara med och utveckla den ekologiska lantbruksnäringen vidare mot ökad lönsamhet och nya innovationer som en utmärkt representant för en ny generation inom livsmedels-Sverige”


Årets Omläggare (KRAV)

Havor Gård, KRAV-certifierad grisproduktion, Gotland

”Priset går till Havor gård för den förmåga man har där att tänka nytt och långsiktigt och sitt mod att välja KRAV-certifierad produktion för framtiden. Tack vare ett helhjärtat arbete har Årets Omläggare åstadkommit en produkt som motsvarar den mest medvetna konsumentens efterfrågan.”


Årets Ekobutik (Svenska Odlarlaget/Ekoodlarna.se)

Mathem.se

”Mathem.se har med ett målinriktat fokus skapat ett väl fungerande koncept  med ett miljötänk utöver det vanliga som genomsyrar företaget, och som därmed bidragit till att tillgängliggöra svenskodlade ekologiska frukter, bär och grönsaker hela vägen hem till konsumenten!”Årets Garant Ekostjärna (Axfood)

Svenskt Butikskött

”Svenskt Butikskött är ett företag med en lång tradition som leverantörer till svensk dagligvaruhandel. Företaget satsade tidigt på KRAV-märkt kött, långt innan ekotrenden var ett faktum och har starkt bidragit till att svenska konsumenter i dag har tillgång till ekologiskt kött och chark av hög kvalitet”


För bilder och ytterligare frågor runt dagen kontakta cecilia@agroide.se, 0708-152599

EkoWeb på Twitter