Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

BoMill får stororder: - Det handlar om att fånga det gömda värdet i varje spannmålskärna


Det Malmöbaserade teknikföretaget BoMill har landat en stor order på sin sorteringsmaskin för spannmål. Ordern kommer bland annat att innebära att BoMill ökar sin omsättning med 300 procent under 2017. Sorteringsmaskinen lyser igenom 25 000 kärnor per sekund och kan sortera dem utifrån flera olika egenskaper som förekomst av fysarium och proteinhalt. Detta gör bland annat att spannmålspartier som klassats som uttjänta kan delvis räddas och att man kan sortera efter exakt kvalitet. Maskinen kan användas på durumvete, vete, maltkorn, spelt och havre. I Havre kan man till exempel sortera bort de kärnor som innehåller DON.

- Marknaden för sortering av varje individuell kärna växer hela tiden. Den senaste ordern är ett bevis för att vår teknologi har blivit ett strategiskt beslut för våra kunder i deras vidare utveckling av sina företag. Allt handlar om att hur man fångar det gömda värdet i varje kärna, säger Karin Wehlin, vd BoMill.

Se inslag om BoMill i kanadensisk TV här>>

2017-09-07