Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slätte Ekodag: Några ytterligare platser tillgängliga!


Den 20 juni genomförs Slätte Ekodag på Slätte Gård i Töreboda. Dagen är en tongivande lantbrukardag för den som är intresserad av ekologisk spannmålsodling. De 500 platserna är sedan länge slutsåld, men nu har möjligheter öppnats för att kunna ta emot några anmälningar till.

Olle Ryegård, projektledare
Slätte Ekodag
Till anmälan: här>>

(OBS! Föranmälan krävs, drop in-deltagare kan ej tas emot!)

Ladda ner program, karta över området samt övrig information här>>


Rubriken för dagen är: Går det att öka lönsamheten med 3000 kronor per hektar? Ett antal innovativa demoodlingar är anlagda där olika maskintekniker, radavstånd och insådder kan studeras i ett realistiskt scenario. Alla demoodlingar är anlagda i hela drag. En stor del av Sveriges mest framstående lantbrukare är redan anmälda, både ekologiska och konventionella. Dagen kommer därmed även att ge goda möjligheter till kunskapsutbyte mellan kollegor.

-Meningen med dagen är att man ska kunna komma, få nya idéer och och inspireras till att testa i sin egen odling. Det finns massor att göra ute på gårdarna när det gäller att bli effektivare i den ekologiska spannmålsproduktionen, det är dessa frågor vi jobbar med att belysa, säger Olle Ryegård, projektledare för dagen.

Dagen genomförs med föreläsningar i tält, där några av de främsta mark/växt-experterna håller föredrag, samt rundvandring i demoodlingarna där experter förevisar tillvägagångssättet, diskuterar och svarar på frågor. Flera maskinfirmor finns också representerade och demonstrerar olika maskintekniker och inställningar.

Hela dagen inramas av god mat och dryck där flerfaldige medaljbehängde grillmästaren Ulrik Lindelöv är ansvarig för maten, samt klassiskt kafferep med hembakade sju sorters kakor och mycket annat.

Dagen arrangeras i samarbete mellan Therese och Emil Olsson, Slätte Gård och Ekoweb.

Några Föreläsare: Sören Ilsö/FRDK Danmark, Kristian Ormset/Vital Analyse, Jonny Ulvstorp/Professionella Biodlarna, Jan Lagerroth/LRF Konsult

Samarbetspartners: Ekologiska Lantbrukarna, KRAV, Lantmännen, Scandinavian Seed, System Cameleon, Väderstad, Kronfågel, Svenskt Butikskött

Övriga utställare: Agri-kultur i Småland, Agroväst, Biodlarnas Förening EC Maskin, Häggbergs, Gunnars Maskiner, SMA Mineral, Bomill, Vital Analyse, Svensk Raps, KIWA, FRDK, Länsstyrelsen Västra Götaland, Hushållningssällskapet Östergötland, SMAK, Solenergigruppen

2017-06-07