Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Magnihill utökar skåneeko och svekologiskt


Företaget Magnihill utanför Helsingborg är ett av landets ledande företag när det gäller förädling av frysta grönsaker och rotfrukter. Under många år har man gjort stora satsningar på ekologiskt, vilket bland annat resulterade i priset ”Mylla till Hylla” på Ekogalan 2013. Företagets mål är att 60% av omsättningen ska vara ekologisk vid år 2020.

Den ekologiska försäljningen har ökat runt ca 20 procent hittills i år och Magnihill satsar på flera nya produkter med skånskt ursprung.

- Vi Satsar på att utveckla allt  fler svekologiska artiklar och har nu producerat ekomajskolvar, klyftade ekogulbetor och strimlade ekosockerbetor. Alla superfina skånska råvaror som vi känner att vi måste ha i vårt sortiment, säger Wiveca Almgren, vd och ägare, Magnihill.

I spåren av Findus nedläggning och avslutning av den svenska ärtodlingen har Magnihill kunnat kontraktera nya ärtodlare och en hel del ny areal över lag, både ekologisk och konventionell.

- Den ekologiska ärtarealen har dubblerats och vi drar på så mycket vi kan med övriga grödor, säger Wiveca.

2017-05-20