Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Slätte Ekodag 2020 inställt - men 2021 då kör vi igen!

Nu är det snart sommar och då brukar Slätte gård genomföra Slätte Ekodag tillsammans med Ekoweb precis innan Midsommar. I år var över 45 företag och ett tiotal föreläsare bokade. Det starkaste startfältet hittills. Tyvärr kan vi inte genomföra dagen enligt planerad modell med utställare, föreläsare och besökare på grund av Corona-pandemin och de regler som gäller med högst 50 deltagare. Därför har vi beslutat att ställa in Slätte Ekodag 2020 i den formen. Ledsamt och tråkigt men bara att acceptera.

För er utställare som har betalat utställaravgiften så föreslår vi att ni låter den stå kvar vid oss och deltar nästa år istället. För er besökare som anmält er så kommer vi att kontakta er om inom någon vecka. Nästa år är vi dubbelt laddade och kommer då att genomföra Slätte Ekodag den 15 juni, så skriv in detta i era kalendrar. Då kör vi samma koncept med utställare, föreläsare och besökare.

Som arrangör tror vi att det är viktigt att det ekologiska lantbruket har sin egen mötesplats och Slätte Ekodag är verkligen eko-branschens mötesplats. Här sätts fokus på det ekologiska lantbrukets möjligheter att utvecklas och odlingssystemet utmanas och kryddas med ny teknik, biologi och kunskap som branschen besitter. Just nu jobbar vi med planerna för att kunna öppna upp och visa dessa demoodlingar tisdag och onsdag den 16-17 juni och göra det i små grupper utomhus för intresserade. Hur vi gör och hur man bokar in sig kan ni följa på hemsidan Ekoweb.nu. Som arrangör är vi lite överrumplade av de ändrade förutsättningarna men vi laddar nu om för att göra det bästa av situationen tillsammans med våra samarbetspartners.

Alla besök kommer dock kräva anmälan för att vi skall kunna följa lagar och regler med att ha rätt besökarantal i fält. Demoodlingarna kommer Ni även att kunna följa både på Facebook och i tidningen Ekoweb framöver.

Olle Ryegård, Emil Olsson och Therese W Olsson
Arrangörer Slätte Ekodag

Inställt! Slätte Ekodag 16 juni 2020

Slätte Ekodag går av stapeln på Slätte Gård utanför Töreboda den 16 juni 2020. Dagen startar klockan 9.00 och man behöver anmäla sig för att delta. Inregisteringen börjar 7.45 och sedan serveras kaffe och macka. Anmälan kan du göra nedan. Att delta på dagen kostar 1600 kronor plus moms och på kvällen 500 kronor plus moms. I deltagaravgiften ingår fika, mat, fika, dryck och glass av högsta klass. Självklart ekologiskt och KRAV-märkt så mycket om det går.

Har du några frågor så kontakta mig,
Olle Ryegård, projektledare Slätte Ekodag, 070-7991868

Till anmälan här>>
Ladda ner preliminärt program här >>Vad är Slätte ekodag?

Det är norra Europas största dag för ekologisk odling genomförs 2020 den 16 juni på Slätte gård i Töreboda. Det är begränsat antal platser så anmäl dig redan nu! Bland annat kommer några av Europas främsta jordexperter att vara på plats.

Dagen är en utbildnings- och kontaktdag för proffs- och produktionslantbrukare i både ekologisk och konventionell produktion men med utgångspunkt i det ekologiska lantbruket. Alla grödor som visas under dagen är KRAV-certifierade.

Från 2016 samarbetar Ekoweb med Slätte Ekodag, Therese och Emil Olsson. Olle Ryegård, Ekoweb, är projektledare för Slätte Ekodag och de provodlingar som anläggs i anslutning till Slätte gård och som visas under dagen. En rad oberoende svenska och internationella experter föreläser underdagen i fält och i tält.

Målet med Slätte Ekodag är att skapa en samlingsplats för svenskt och internationellt jordbruk där morgondagens mark- och växtodlingsfrågor sätts i ljuset och där lantbrukare kan studera innovativa demoodlingar som ingår i ett verkligt jordbrukssystem.