Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Anita Falkenek ny vd för KRAV


 

Strax före jul offentliggjorde KRAV sin nya vd, det blir Anita Falkenek. KRAVs uttalade uppdrag till nye vd:n är att hon tillsammans med KRAVs övriga personal ska få den ekologiska produktionen och konsumtionen att öka ytterligare.

– Vi behöver fler lantbrukare som producerar ekologiskt och KRAV-märkt! Det är en av marknadens största utmaningar just nu - att se till att fylla butikshyllor, skolmåltider och restaurangmenyer med den mat som konsumenterna efterfrågar, säger Anita Falkenek.

Anita Falkenek är utbildad biolog och ekotoxikolog och har jobbat med miljö- och hållbarhetsfrågor i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon är född och uppvuxen på en mjölkgård i Halland där hennes bror sedan ett antal år driver KRAV- certifierad nötköttsproduktion. På CV:t finns bland annat uppdrag som miljöchef på Ica.  WWF med ansvar för dess globala samarbete med IKEA och de senaste fem åren som hållbarhetschef på Åhléns. Anita Falkenek sitter i BSCIs (The Business Social Compliance Initiative) styrgrupp sedan 2011 och 2015 blev hon invald som styrelseledamot i Miljömärkning Sverige AB (Svanen).

– KRAVs utmaning är att stödja lönsam ekologisk produktion samt tillgodose marknaden med KRAV-märkta råvaror och produkter. I stort handlar det om hur KRAV bäst kan bidra till att klara de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför. Anita är en person som har goda förutsättningar och kapacitet att kunna göra det, säger Elisabeth Gauffin ordförande i KRAV.

Anita Falkenek tillträder den 20:e mars 2017.

2016-12-22