Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

SEB delar ut stipendium på Ekogalan


Under 2017 års Ekogala tillkommer ett nytt grepp. Det är SEB som kommer att dela ut ett stipendium till en duktig ungdom som vill satsa på ekologisk produktion, innovation och marknad. ”Ekologiska Framtidspriset” ska locka ungdomar att satsa på ekologiskt inom de gröna näringarna, genom studier.

Joakim Larsson SEB

 
Stipendiet, till ett totalt värde om 10 000 kr kommer för första gången att delas ut vid Ekogalan, den 26 januari på Grand Hotel i Stockholm.

- Vi vill lyfta fram unga studenter och entreprenörer som vågar och vill satsa inom de gröna näringarna. Det är ett bra tillfälle att göra det tillsammans med Ekoweb under Ekogalan, säger Joakim Larsson, ansvarig skog och lantbruk, SEB.

- Vi tror att det är väldigt viktigt att uppmärksamma de unga, de som ska ta över och står för återväxten inom svenskt jordbruk. Vi är jätteglada att vi med SEB:s hjälp fått möjlighet att göra detta på Ekogalan, säger Cecilia Ryegård, Ekoweb.

2016-12-09