Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Oatly lanserar havredryck i samarbete med ekologisk bondeprofil 

Gammaldags Hafvredryck är ett resultat av ett samarbete mellan Oatly och KRAV-bonden Adam Arnesson, Jannelunds Gård, Örebro. Adam har ett intresse för gamla kultursorter och i våras såddes 8,4 hektar med den gamla havresorten Sol II, som inte odlats på 50 år.

- Det har varit väldigt spännande att kunna följa och påverka havrens resa genom hela värdekedjan från sådd till färdig produkt. Vi är otroligt stolta över Gammaldags Hafvredryck som är en helt unik, säger Carina Tollmar, hållbarhetschef på Oatly.

- Två förhållandevis små aktörer som delar en visionkan utföra storverk tillsammamns, tänk då bara på vad som kan hända om två blir fler, säger Adam Arnesson, som för många även är känd som "Planetskötare" och genom en hög närvaro inom sociala medier, nominerad till Änglamarkspriset mm.

Gammaldags Hafvredryck finns nu ute i butikerna, men vill du smaka får du skynda dig. Årets produktion är en liten, unik serie som man beräknar snabbt kommer att ta slut. 65 000 liter blev resultatet, vilket motsvarar en halv dags produktion hos Oatly. Varje förpackning är numrerad och finns främst hos Citygross, men även i en del andra utvalda butiker.

2016-12-19