Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ekologisk brödmarknad växer kraftigt 

Efter flera år av trög utveckling för marknaden för ekologiskt bröd så har det nu lossnat och allt fler ekobröd finns att hitta i butikernas hyllor. Ett tecken på det är till exempel att Berte Qvarn i Halland ökar sin försäljning av ekologiskt mjöl med drygt 10 procent under 2016. En utveckling som man räknar med kommer att fortsätta under 2017 och 2018.

- Ekobröd är hett och just nu sker det många nya brödlanseringar vilket är roligt efter många år av stiltje. Glädjande ser vi också att försäljningen av rågmjöl ökar, säger Martin Carlsson, försäljningsansvarig Berte Qvarn.

Tillsammans med ICA lanserade man under hösten ett omläggarmjöl för att skicka en signal till odlarna att man vill att fler ska satsa på ekologisk odling. Detta innebär att lantbrukaren får en viss kompensation för det bortfall som blir under de två år som marken är i karens.

2016-12-13