Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Ökade möjligheter för KRAV-kött


Enligt KRAV:s marknadsanalys kommer det att finnas en ljus framtid för KRAV-märkt kött.

- Mycket tyder på att konsumenterna kommer att minska sin konsumtion av kött framöver. Samtidigt kommer deras krav på köttet när det gäller miljö, djuromsorg, kvalitet, smak vilket ger möjligheter för det KRAV-märkta köttet. Drivande för detta är att hälsa och hållbarhet är de två stora trenderna inom mat,  säger Katarina Wolf, KRAV:s marknadschef.

Den konsumentgrupp som styrs av värderingar, så kallade LOHAS, har ett starkt intresse att konsumera hållbarhet och hälsosamt. 35 procent av dessa hanlar KRAV-kött så ofta de kan, visar en undersökning från TNS Sifo. LOHAS är en konsumentgrupp som växer och idag utgör den 38 procent av befolkningen.


2016-12-12